Andere Merken
  Het idee om met Fitness voor honden te starten is gegroeid tijdens het revalidatie traject van Nimble. Tijdens haar zesde levensjaar kreeg Nimble problemen met springen en viel de diagnose “lumbosacrale instabiliteit”, maw een lage rug probleem.
  Stacks Image 81472
  Dit is een veel voorkomend probleem, zeker bij sporthonden. Nimble had dit rugletsel opgelopen ondanks al de aandacht die we geschonken hadden aan haar algemene conditietraining, ondanks de voorzichtige opbouw van haar agility training als jonge hond… Lumbosacrale instabiliteit kan een aangeboren aandoening zijn. Vooral de zeer wendbare honden, zoals Nimble, zijn gepredisponeerd om dit letsel vroeg of laat te ontwikkelen. Ondanks die wetenschap bleef ik, na de revalidatie, achter met het gevoel: “dit had misschien vermeden kunnen worden”. Na de revalidatie was ze, ondanks haar leeftijd, krachtiger dan ooit tevoren. Tijdens de revalidatie had ik me vooral gefocust op training van de rompstabiliteit en kracht van de achterhand.
  Stacks Image 81574
  Het is algemeen geweten dat rompstabiliteit van primordiaal belang is voor de menselijke atleet. Dit is niet anders voor de honden-atleet! Dat had ik over het hoofd gezien. Ik had, voor dat Nimble geblesseerd geraakte, enkel op algemene conditie en wat basis coördinatie gewerkt. Een goed begin maar niet goed genoeg voor de moderne sporthond!
  Keen, Nalu en intussen ook Alice, hebben mee genoten van de kennis die ik opgedaan heb uit Nimble haar verhaal. Keen en Nalu hebben heel Nimble’s revalidatieperiode mee “gefitnessed”. Keen is van nature een krachtpatsertje maar ook zij is veel atletischer geworden. De doelgerichte rompstabiliteit oefeningen en de meer doorgedreven proprioceptie oefeningen hebben hun nut al bewezen.
  Stacks Image 81455
  Nalu was nog een pupje, in plaats van op kracht spitste de training zich bij haar vooral toe op balans, coördinatie en proprioceptie. Zij is van nature een atletisch hondje maar er bestaat geen twijfel over dat de fitness training haar atletisch vermogen nog een paar niveau’s heeft opgetrokken. Haar zien rennen, springen, bewegen is een genot. Kracht, lenigheid, conditie, balans, coördinatie, het zit allemaal gebundeld in haar prachtig atletische lichaam. Nimble heeft de vlam aangestoken, Nalu heeft mijn passie voor de honden fitness doen exploderen!
  Stacks Image 81475
  Alice is nog jong maar ook bij haar zien we de positieve gevolgen van het Fitnessen al. Zij is van nature een heel onbezonnen hondje. Tijdens haar impulsieve, ondoordachte bewegingen zullen haar aangeleerde coördinatie, verbeterde proprioceptie en snelle reflexen zeker van pas komen om letsels te vermijden!  Alsof dit alles nog niet voldoende drive geeft komt er nog bij dat de honden het zo graag doen! 
  Stacks Image 81523
  Er leek een puzzelstukje op zijn plaats te vallen… Mijn vroeger opgedane kennis (diergeneeskunde - afgestudeerd in 1991) kwam plots weer van pas. Oude passies (diergeneeskunde, eigen sport carrière) gemengd met mijn ervaring als honden trainer en de nieuw opgedane kennis leidden tot een nieuwe passie. 
  Fitness voor honden!
  De drang om mijn nieuwe passie verder uit te diepen en te delen werd groter en groter. 
  Ik droomde ervan om mijn passie met zoveel mogelijk hondenvrienden te delen en zoveel mogelijk honden aan het “fitnessen” te krijgen. Uiteindelijk ben ik ervoor gegaan en heb ik er in 2014 mijn bijberoep van gemaakt. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad, integendeel. Ik geniet (mee) van ieder fitness moment en vooral ook van de resultaten die de honden boeken.

  Stacks Image 81543
  De vorm en inhoud van de lessen hangen af van het trainingsdoel. Alle fitness lessen zijn plezierig en functioneel. Alle honden hebben er baat bij, de sporthond maar ook de gezelschapshond. Honden zijn graag bezig, ze bewegen graag. Ze hebben dagelijks mentale en fysische uitdagingen nodig. En het is juist dat wat Fitness hen geeft. Een gezonde geest in een gezond lichaam, het geldt voor ons maar ook voor onze beste viervoetige vrienden. Een gezond lichaam is ook een lichaam dat minder gevoelig is aan letsels. Als het kwaad toch geschied is dan kan Fitness een belangrijke plaats in het revalidatietraject innemen. In dat laatste geval werk ik wel steeds in overleg met de behandelende dierenarts of fysiotherapeut. Het is logisch dat een goed uitgebalanceerd Fitness programma ook zijn plaats heeft in een gewichtscontrole programma.

  Maar, bovenal, Fitness voor honden is FUN voor hond en eigenaar!

  Stacks Image 81552
  Stacks Image 81554
  Fitness Trainingen


  De fitness trainingen worden gegeven door Inge.
  De trainingsruimte is gelegen in Wechelderzande (Vendelmansweg 41).

  Er wordt veelal in groepjes van maximum vier honden getraind. Privé training is ook mogelijk. Voor een Fitness training kan u bij Nimble-K9 terecht op
  maandag en woensdag tussen 9 en 21 uur en op vrijdag tussen 14 en 18 uur.

  Tijdens de winter is er wel eens een mogelijkheid tot trainen tijdens het weekend.

  Voor
  afspraken:

  Tel: 0032(0)486/72.40.12
  E-mail: info@Nimble-K9.be
  Facebook:
  www.facebook/NimbleK9

  Stacks Image 81402


  Verkoop van FitPAWS® Fitness training materiaal.

  Stacks Image 81592

  Opleidingen

  • 1985-1991 Dr in de Diergeneeskunde
  • 2015 Fitness & Body Awareness Seminar - Robbie Porter
  • 2017 Fitpaws SET Course - Bobbie Lyons
  • 2017 Jumping Gymnastics - Sarah Stremming/Leslie Eide
  • 2017-2018 Certified Canine Fitness Trainer
  Stacks Image 81678