Agility is de snelst groeiende hondensport. En dit niet enkel in België, ook in andere landen neemt de populariteit van deze sport gestaag toe. Het WK Agility is uitgegroeid tot een jaarlijks feest voor duizenden supporters en een tweehonderdtal deelnemers. Er nemen bijna 40 verschillende landen aan deel. Het WK heeft een enorme invloed gehad op de evolutie van Agility.
  Stacks Image 81472
  Het is uitgegroeid tot een echte “Sport’. Wat niet wil zeggen dat deze sport niet meer op een recreatief niveau kan beoefend worden. Zeker wel! Maar iedereen die deze sport beoefent, op welk niveau dan ook, wordt er zich van bewust dat een degelijke training van zowel de hond als de geleider noodzakelijk is om deze sport op een verantwoorde manier te kunnen uitoefenen. Door het internationale karakter van Agility en de toegankelijkheid van informatie via het internet is er een onuitputtelijke bron van informatie ontstaan. Er zijn tal van verschillende “loopstijlen” en trainingsmethodes ontstaan.
  Stacks Image 81455
  Mensen zijn goed geïnformeerd en het wordt moeilijk voor de Belgische clubs om aan alle noden te voldoen. Het gevolg is dat er privé initiatieven ontstaan. Nimble-K9 is één van die privé initiatieven. We willen een antwoord bieden op de specifieke noden van agility spelers. Of het nu recreanten zijn of mensen met “WK ambitie” iedereen die voldoende gemotiveerd is verdient een training op maat. En het is dat wat we proberen aan te bieden. Agility training toegespitst op het “team”. Rudy heeft heel veel geleerd uit zijn ervaringen als geleider van verschillende honden maar ook door het observeren van geleiders die uiteenlopende stijlen gebruiken. Hij heeft jammer genoeg een paar jaar aan de kant gestaan door blessures. Maar van die tijd heeft hij nuttig gebruik gemaakt om van aan de kant te “leren”.
  Stacks Image 81475
  Hij is een krak in het zien van “lijnen” en hoe die lijnen zo goed mogelijk voor te bereiden. Door zijn blessures heeft hij aan sprintsnelheid moeten inboeten waardoor hij de training van onze eigen honden ook heeft moeten aanpassen. “Snelle hond - tragere geleider” problemen kunnen opgelost worden door een doorgedreven training waarbij het vertrouwen van de hond toeneemt, het vertrouwen van de geleider toeneemt en er dus een “team” dat teert op vertrouwen ontstaat. Agility is Fun, dragen we nog steeds in hoog in het vaandel! Trainingen en wedstrijden moeten in de eerste plaats plezierig zijn voor zowel hond als geleider. Mooie prestaties zijn natuurlijk meegenomen. Wie het eens is met deze visie is steeds welkom voor een agility training.
  Agility Trainingen


  De agility trainingen worden gegeven door Rudy.
  Het terrein is gelegen in Wechelderzande (Vendelmansweg 41).

  Er wordt veelal individueel getraind of in kleine groep. Voor een agility training kan u bij Nimble-K9 terecht op alle weekdagen tussen 10 en 17 uur.
  ’s Avonds enkel op maandag en woensdag.
  Tijdens de winter is er wel eens een mogelijkheid tot trainen tijdens het weekend.

  Voor
  afspraken:

  Tel: 0032(0)486/31.09.14
  E-mail: info@Nimble-K9.be
  Facebook:
  www.facebook/NimbleK9

  Stacks Image 81402